Belgia a intrat oficial în recesiune

160

Belgia a intrat în recesiune la sfârşitul lui 2011, în condiţiile în care Produsul Intern Brut a înregistrat două trimestre consecutive de scădere, potrivit estimărilor preliminare publicate miercuri de Banca Naţională a Belgiei (BNB), transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Băncii Naţionale, Produsul Intern Brut al Belgiei a înregistrat o scădere de 0,2% în trimestrul patru al anului trecut după o scădere de 0,1% în trimestrul al treilea (cifre revizuite). BNB a precizat totuşi că pe ansamblul anului 2011, Belgia a înregistrat o creştere economică de 1,9%.

Fondul Monetar Internaţional estima încă de săptămâna trecută că economia Belgiei a intrat în recesiune. ‘Perspectivele economice sunt dificile. O recesiune a început deja în Belgia şi se preconizează că PIB-ul real va stagna în 2012, urmând ca o uşoară relansare să aibă loc în 2013’, se arată în concluziile preliminare ale raportului anual al FMI cu privire la economia belgiană.

Banca Naţională a Belgiei a revizuit în scădere atât cifrele privind evoluţia PIB-ului în trimestrul al treilea 2011 (până la o scădere de 0,1% faţă de o creştere zero cât estima anterior), cât şi datele pentru trimestrul al doilea (până la o creştere de 0,3% în loc de un avans 0,4% preconizat iniţial).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi