Belgia a intrat oficial în recesiune

0 153

belgiaBelgia a intrat în recesiune la sfârşitul lui 2011, în condiţiile în care Produsul Intern Brut a înregistrat două trimestre consecutive de scădere, potrivit estimărilor preliminare publicate miercuri de Banca Naţională a Belgiei (BNB), transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Băncii Naţionale, Produsul Intern Brut al Belgiei a înregistrat o scădere de 0,2% în trimestrul patru al anului trecut după o scădere de 0,1% în trimestrul al treilea (cifre revizuite). BNB a precizat totuşi că pe ansamblul anului 2011, Belgia a înregistrat o creştere economică de 1,9%.

Fondul Monetar Internaţional estima încă de săptămâna trecută că economia Belgiei a intrat în recesiune. ‘Perspectivele economice sunt dificile. O recesiune a început deja în Belgia şi se preconizează că PIB-ul real va stagna în 2012, urmând ca o uşoară relansare să aibă loc în 2013’, se arată în concluziile preliminare ale raportului anual al FMI cu privire la economia belgiană.

Banca Naţională a Belgiei a revizuit în scădere atât cifrele privind evoluţia PIB-ului în trimestrul al treilea 2011 (până la o scădere de 0,1% faţă de o creştere zero cât estima anterior), cât şi datele pentru trimestrul al doilea (până la o creştere de 0,3% în loc de un avans 0,4% preconizat iniţial).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...