“Săptămâna Egalităţii de Şanse” ajunge la Sibiu

90

Caravana „Săptămâna Egalităţii de Şanse” ajunge în fosta capitală culturală a Europei, Sibiu, în perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2012, eveniment ce va avea loc în cadrul hotelului Apollo Hermannstadt.

Evenimentul ce face parte din proiectul Ş.A.N.S.A. va găzdui în Sibiu, oraş reprezentativ pentru Regiunea  Centrală, ateliere de lucru, dezbateri şi mese rotunde ce vor propune participanţilor din rândul autorităţilor publice, angajatorilor, societăţii civile şi publicului larg teme de discuţii şi soluţii pentru asigurarea egalităţii de şanse şi combaterea discriminării la angajare.

Pe lângă aceste activităţi, caravana aduce şi “Târgul ofertelor de muncă pentru şanse egale” pe 1 februarie 2012, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Aici, angajatori din diverse arii de activitate,  vor avea posibiltatea de a interacţiona direct cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Agenţia de comunicare MEDIA ONE în parteneriat cu MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE, FUNDAŢIA PESTALOZZI şi PROVINCIA di PERUGIA, ITALIA au lansat caravana „Săptămâna Egalităţii de Şanse”, un eveniment intinerant al proiectului Ş.A.N.S.A ce atinge fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru a le oferi tuturor locuitorilor ţării şansa de a se implica activ în această iniţiativă.

Demersul îşi propune o mai bună informare a populaţiei cu privire la principiul egalităţii de şanse şi pericolul discriminării, stimularea dezbaterilor asupra mijloacelor de creştere a accesului la condiţii egale de muncă şi participare socială prin combaterea stereotipurilor, cât şi furnizarea de sprijin instituţional pentru dezvoltarea activităţii factorilor interesaţi în problematica egalităţii de şansă şi gen.

După desfăşurarea evenimentului “Săptămâna Egalităţii de Şanse” de la Sibiu va urma caravana de la Bucureşti care se va desfăşura în perioada 20 – 24 februarie şi va încheia această serie de evenimente.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi