Spectacol de operă cu Angela Gheorghiu la Centrul Cultural Habitus

161

Seria proiecţiilor HD de la Centrul Cultural Habitus din Sibiu continuă la începutul lunii februarie cu un spectacol de excepţie pus în scenă de Royal Opera House din Londra:  “Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea. Opera “Adriana Lecouvreur” aduce laolaltă nume celebre ale scenei lirice internaţionale unite sub bagheta lui Mark Elder într-o nouă producţie semnată David McVicar.

Cu un aranjament muzical de excepţie, o distribuţie pe măsură şi o echipă de producţie extraordinară, acest spectacol este unul pe care nu trebuie să îl rataţi.

Toţi cei care îl iubesc pe Puccini vor aprecia această operă semnată Francesco Cilea, un contemporan, prieten italian la fel de bogat în melodicitate şi romantism ca şi Giacomo Puccini. Rolul principal al operei a fost întotdeauna asociat cu staruri ale operei, iar această producţie nu face rabat de la regulă având-o pe Angela Gheorghiu în rolul Adrianei Lecouvreur alături de Jonas Kaufmann în rolul lui Maurizio.

Opera „Adriana Lecouvreur”, de Francesco Cilea, a fost montată la Royal Opera House Covent Garden din Londra pentru prima dată în istoria instituţiei, special pentru soprana română Angela Gheorghiu şi datorită acesteia, informează managementul artistei.

Celebra soprană va putea fi admirată de publicul sibian în rolul principal din spectacolul „Adriana Lecouvreur la Centrul Cultural Habitus din Sibiu în 3 februarie cu începere de la ora 17. Oera a fost înregistrată la cunoscutul teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden), costul producţiei ridicându-se la aproximativ un milion de lire sterline. În spectacolul „Adriana Lecouvreur”, alături de Angela Gheorghiu, au mai evoluat celebrul tenor Jonas Kauffman, dar şi binecunoscuta mezzo-soprană rusă Olga Borodina. Producţia acestei opere va fi reluată şi pe scena Operei de Stat din Viena, în 2014, având-o tot pe Angela Gheorghiu în rolul principal. Preţul biletului pentru transmisiunea operei „Adriana Lecouvreur” la Centrul Cultural Habitus din Sibiu este de 38 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la librăria Humanitas şi de pe site-ul eventim.ro. Spectacolul va mai fi proiectat şi la Opera din Timişoara în 26 ianuarie.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un superstar al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Giacomo Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi