cercel 2Adina Maria Blajiu a fost raportată pe bursă cu achiziţia unui pachet de 31,5% din acţiunile firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), vânzătorul fiind Vasile Popoviciu Cercel, care deţinea anterior circa 57,5% din acţiuni şi controla împreună cu Maria Cercel circa 62,66% din companie, anunță zf.ro.

Singura informaţie disponibilă despre Adina Maria Blajiu apărută într-un Monitor Oficial din ianuarie 2009 este că avea calitatea de împuternicit al firmei Consulting Partners SRL, împuternicire dată de acţionarii firmei respective, Franz Gunter Hanreich şi Joachim Robert Hanreich.

Adina Blajiu a preluat pachetul de acţiuni de la Vasile Popoviciu Cercel pentru suma de numai 3,2 mil. lei (738.000 de euro). Luna trecută Vasile Cercel cumpărase pachetul de 57,48% din acţiunile Concefa de la omul de afaceri Horaţiu Cercel la preţuri de trei ori mai mari faţă de cel la care a cedat recent pachetul către Adina Blajiu. Cercel a plătit atunci 17,7 mil. lei (4,1 mil. euro) şi a încasat de la Adina Blajiu circa 3,2 mil. lei pe 31,5% din acţiuni.

Vasile Cercel a cumpărat acţiuni Concefa la preţuri cuprinse între 0,046 şi 0,05 lei/unitate şi a vândut recent mai bine de jumătate din pachet către Blajiu la un preţ de 0,016 lei/titlu. În urma acestor tranzacţii el a pierdut aproape 6 mil. lei (1,4 mil. euro).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. Adina Blajiu e fosta iubita a lui Horatiu Cercel, au fost impreuna 9 ani si aceasta trazactie e o sarlatanie, nu s-a platit nici un leu pt actiuni, tot Cercel cotroleaza actiunile prin D-soara Blajiu.
    Cred e o incercare de a scadea pretul actinilor dramatic si de a le cumpara inapoi ieftin.