VIDEO Măsuri de sporire a siguranţei Grădinii Zoologice Sibiu. Vezi ce se schimbă!

0 110

leu zooMunicipalitatea prezintă primele măsuri de sporire a siguranţei Grădinii Zoologice Sibiu care au fost deja implementate sau care urmează să fie puse în practică.

Pentru o închidere mai sigură a cuştilor se vor monta sisteme de securizare prin amenajarea de cuşti tampon cu uşi care au deschidere şi închidere electrică, suma alocată din bugetul Grădinii Zoologice pentru aceasta fiind de 51.000 de lei. De asemenea, în cazul adăposturilor pentru animale potenţial periculoase se vor monta garduri electrificate şi camere video de supraveghere în toată grădina zoo.

Grădina Zoologică a angajat un al doilea doctor veterinar pentru a avea astfel încă o persoană care să îngrijească animalele şi care să fie instruită şi autorizată să folosească arma cu tranchilizant. În 2012 va fi de asemenea achiziţionată încă o armă cu tranchilizant.

Conducerea grădinii zoologice a stabilit de asemenea, un plan pentru situaţiile de urgenţă, cum ar fi evadarea unui animal. Planul prevede procedura ce  trebuie aplicată şi responsabilităţile fiecărui angajat într-un astfel de caz. Pentru a testa eficacitatea planului, personalul grădinii va face o simulare şi, în funcţie de aceasta, va perfecţiona procedura.

video: Dan Claudiu Buzdugan

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...