Americanul Adam Lambert va fi solistul trupei Queen în anul 2012

160

Cântăreţul american Adam Lambert a anunţat că se va alătura celebrei trupe Queen, în calitate de solist, pentru turneul pe care formaţia britanică îl va susţine în vara anului 2012, anunţă Mediafax.

Cântăreţul american a fost însoţit de doi dintre membrii fondatori ai trupei Queen – Brian May şi Roger Taylor – cu ocazia evoluţiei sale din finala concursului „American Idol” din 2009. Cei trei au cântat din nou împreună cu ocazia galei MTV Music Awards din noiembrie 2011, informează contactmusic.com.

Această colaborare a generat apariţia speculaţiei potrivit căreia Adam Lambert urmează să devină solistul trupei, pentru o piesă nouă, iar Roger Taylor a alimentat şi mai mult acele zvonuri, declarând în decembrie 2011: „A evoluat mult şi a devenit un foarte bun interpret cu o voce uluitoare. Ne-ar plăcea să lucrăm din nou cu el. Nu am semnat deocamdată un contract, însă vorbim deja despre datele unor viitoare concerte live”.

Adam Lambert a anunţat joi că va pleca în turneu alături de Brian May şi Roger Taylor în anul 2012, iar unul dintre concerte va avea loc la Knebworth în Marea Britanie, unde trupa Queen a susţinut ultimul ei concert alături de Freddie Mercury, în 1986, înainte ca legendarul solist britanic să moară în 1991 .

Adam Mitchel Lambert, născut pe 29 ianuarie 1982, este un cântăreţ şi actor american originar din Los Angeles. În mai 2009, el a terminat pe locul al doilea în finala celui de-al optulea sezon al emisiunii „American Idol”. Adam Lambert este, totodată, unul dintre puţinii artişti pop care a anunţat în mod public că este homosexual şi a reuşit să îşi înceapă totuşi cariera cu un contract semnat cu o casă de discuri majoră din Statele Unite.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca „Bohemian Rhapsody” şi „Don’t Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta „We Are The Champions”, „Killer Queen”, „Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente de antologie. Iar „We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Viaţa fără Mercury a fost dură pentru colegii săi din trupa Queen, care au încercat în van să taie cordonul ombilical. Brian May şi toboşarul Roger Taylor au învăţat, însă, în cele din urmă, să administreze această moştenire muzicală, fără basistul John Deacon, care a decis să-şi întrerupă cariera.

În 2005, ei au decis să se reunească şi să cânte împreună cu Paul Rodgers, fost membru al trupei Free, dar sub o titulatură puţin diferită – „Queen + Paul Rodgers”.

Acest proiect muzical a avut ca rezultat un nou album, lansat în 2008, „The Cosmos Rocks”, urmat de un lung turneu european. Însă, în cele din urmă, Rodgers şi-a reluat cariera solo.

La concertele lor au participat sute de mii de spectatori – de exemplu, în Ucraina au fost 350.000 -, semn că Freddie Mercury şi trupa sa ocupă încă un loc particular în universul rock.

Una din cele mai de succes trupe, cu vânzări de peste 150 de milioane de discuri, Queen a fost inclusă în 2001 în Rock and Roll Hall of Fame, iar în octombrie 2002, a primit propria stea pe celebrul bulevard din Hollywood, Walk of Fame, alături de Beatles, fiind singurele două formaţii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi