PROGNOZA METEO: Cod galben de ninsoare şi viscol pentru Sibiu. Cum va fi vremea în următoarele zile

0 112

inghet okMeteorologii au emis, duminică, un cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben, anunță Mediafax.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, potrivit avertizării cod galben, în nordul şi centrul Moldovei, în Banat şi în zona de munte va continua să ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 de kilometri pe oră.

Codul galben a fost emis pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi parţial pentru Sibiu, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

LUNI

Vremea va fi închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor.

În Dobrogea vor mai fi şi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă ce vor favoriza producerea de polei. Vântul se va intensifica treptat în sud, sud-est şi la munte (la rafala va fi de peste 70 – 80 km/h), viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai ridicate pe litoral.

La Bucureşti vremea va fi închisă. Temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări viscolind sau spulberând zăpada.

Temperatura maximă va fi între -5 şi -4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade.

MARŢI

Cerul va fi mai mult noros. În jumătatea de sud a ţării temporar va ninge, izolat însemnat cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În restul teritoriului doar izolat vor fi ninsori slabe, iar intensificări ale vântului vor fi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade, iar cele minime se vor încadra între -20 şi -10 grade, mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.