Promisiuni: Autostrada Sibiu-Pitesti va fi gata în 2016 şi costă 3,25 miliarde euro

103

Ministerul Transporturilor a anuntat ca autostrada Sibiu-Pitesti va fi finalizata in anul 2016, dupa ce statul a renuntat la ideea finantarii constructia autostrazii Sibiu-Pitesti prin parteneriat public-privat, conform finantiştii.ro.

Banii pentru realizarea proiectului vor fi atrasi din Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T 2014-2020), astfel incat intreg coridorul sa fie finalizat in 2016. Costul estimativ ar fi 3,25 miliarde euro, iar distanta dintre Sibiu si Pitesti este de 117 kilometri. Practic, distanta se scurteaza cu aproape 50 de kilometri, iar timpul parcurs cu 90 de minute. Acesta era singurul sector de autostrada din coridorul IV care nu avea finantare europeana.

„Am luat decizia ca Sibiu-Pitesti sa fie finantat prin POS-T 2014-2020 si cu asta sa incheiem Coridorul IV Paneuropean”, a declarat vineri, la conferinta de bilant, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu. Autostrada Sibiu-Pitesti este singurul tronson al Coridorului IV Paneuropean pentru care sursa de finantare nu a fost stabilita. Pentru alte tronsoane Ministerul Transporturilor a organizat licitatii anul trecut, iar unele sectiuni sunt deja finalizate. sursa: finantistii.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi