Două nunţi au avut loc în weekend la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

205

Vineri şi sâmbătă, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit primele cununii religioase din acest sezon. Doi tineri englezi, iubitori ai frumuseţilor montane din ţara noastră, au dorit să fie cei dintâi temerari din acest sezon ce îşi jură iubire veşnică şi unire pe vecie în faţa altarului de gheaţă şi zăpadă din unicul lăcaş de cult de acest fel din Europa de sud- est.

Cununia religioasă desfăşurată în ziua de vineri a fost oficiată în limba engleză de protopopul evanghelic Dietrich Galter şi Michael Ştefan Reger (Biserica Evanghelică, Parohia Cârţa).

Însurăţeii, îmbrăcaţi la “patru ace”, aşa cum cere tradiţia pentru un asemenea eveniment, au avut alături la acest moment important al vieţii lor câţiva membri ai familiilor, precum şi prietenii apropiaţi.

După ceremonia religioasă, tinerii şi invitaţii lor s-au retras la Hotel de Gheaţă, unde responsabilii Ice Restaurant i-au servit cu un meniu special pregătit pentru acest eveniment (o parte a preparatelor şi băuturilor a fost servită pe platouri, respectiv pahare de gheaţă). Aici a fost organizată şi petrecerea de nuntă, englezii bucurându-se de acest eveniment până târziu în noapte.

Mirii şi o parte a nuntaşilor au ales ca loc de cazare pentru o noapte camerele “satelitului” cu igluuri din Complexul “Hotel of Ice” sau camerele din hotelul principal.

Sâmbătă, Biserica de Gheaţă a găzduit o nouă cununie, de data aceasta mirii şi invitaţii lor fiind români, din apropiere de Bucureşti.

Spre deosebire de nunta din ziua anterioară, mirii şi nuntaşii de sâmbătă au preferat o îmbrăcăminte sportivă, adaptată perfect condiţiilor de munte din acest sezon.

(Tinerii a căror nuntă s-a desfăşurat sâmbătă, la Biserica de Gheaţă, sunt pasionaţi de munte, aer curat şi drumeţii în natură.)

După, participanţii la nuntă s-au îndreptat către Cabana Bâlea Lac, pentru a servi masa şi a sărbătorii evenimentul.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi