E oficial: Whitney Houston a murit în cadă. Rezultatele autopsiei, peste câteva săptămâni

161

Medicii legişti americani au finalizat, duminică, autopsia cântăreţei Whitney Houston şi au confirmat informaţia potrivit căreia artista a fost descoperită decedată în cada din camera ei de hotel din Beverly Hills, însă cauza morţii va fi cunoscută abia după efectuarea unor teste toxicologice.

Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de medicină legală din Los Angeles, a dezvăluit puţine informaţii într-o conferinţă de presă organizată duminică, precizând însă faptul că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traume sau a unei crime.

El a refuzat să comenteze o serie de speculaţii apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston, în vârstă de 48 de ani, s-ar fi înecat în cada din camera ei de hotel, după ce ar fi consumat droguri şi alcool: „Nu voi face niciun comentariu despre medicamentele sau reţetele prescrise pe care le-am obţinut”.

„Voi spune doar că a fost descoperită într-adevăr în cadă. Cred că cineva a scos-o din cadă şi apoi paramedicii au aplicat procedura de resuscitare cardiopulmonară”, a precizat Ed Winter, citat de Reuters.

El a precizat, totodată, că testele toxicologice, care vor avea nevoie de şase sau chiar opt săptămâni pentru a fi finalizate, vor fi necesare pentru a determina factorul – dacă a existat vreunul, precum medicamente sau alcool – implicat în decesul cântăreţei.

Ed Winter a spus că acest caz va beneficia de un statut special în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor, aşa cum s-a procedat în trecut în cazul deceselor altor vedete, pentru a împiedica divulgarea de informaţii către presă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi