Israelul acuză Iranul de tentativă de atentat, la Bangkok

0 100

Ministrul apărării israelian Ehud Barak a acuzat Iranul de instrumentarea exploziei produse marţi în centrul capitalei thailandeze, Bangkok, soldată cu rănirea gravă a posibilului atacator, la o zi de la atacurile vizând personal diplomatic israelian în India şi Georgia, informează AP, Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

ISRAEL 1251808c

„Tentativa de atac de la Bangkok demonstrează încă o dată că Iranul şi acoliţii lui continuă să acţioneze prin metode teroriste, recentele atentate /din India şi Georgia/ fiind astfel de exemple”, a declarat Ehud Barak într-un comunicat de presă.

Trei explozii s-au produs marţi, la Bangkok, provocând rănirea gravă a unui presupus atacator, care avea asupra sa acte de identitate iraniene, şi a patru thailandezi (trei bărbaţi şi o femeie).

Israelul consideră că Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran şi Siria, atacă ţinte israeliene, în semn de răzbunare pentru uciderea unor lideri islamişti în vechi acţiuni atribuite statului evreu. „Iranul şi Hezbollahul sunt elemente teroriste, care ameninţă stabilitatea regiunii şi a lumii întregi”, continuă ministrul israelian potrivit aceluiaşi document.

În cursul dimineţii de marţi, poliţia israeliană a decretat stare de alertă la nivelul întregii ţări. În atacurile de luni, la New Delhi au fost rănite patru persoane, între care soţia unui diplomat israelian şi şoferul ambasadei Israelului în India.

Autorităţile au anunţat arestarea a două persoane, fără a dezvălui dacă acestea au legătură cu atacurile de la Bangkok.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.