Flanco anunţă oficial că va mai deschide un magazin în acest an la Sibiu

0 189

Retailerul a anunţat de asemenea că estimează un profit operaţional de 4,7 mil. euro, în creştere de la 3,5 mil. euro în 2011. Violeta Luca nu oferă date despre nivelul pro­fi­tu­lui operaţional în 2010, însă spune că a fost foarte mic. Avansul atât al vânzărilor, cât şi al pro­fi­tu­lui se va datora, în parte, deschiderii de noi unităţi.flanco

„Pentru moment avem sigure cinci deschi­deri pentru 2012, în oraşe precum Sibiu şi Cluj. Pri­mul magazin din acest an l-am deschis deja la Bis­triţa.”

Costul de amenajare al unui magazin variază între 200 şi 500 de euro pe metru pătrat. Suma totală a investiţiilor planificate de Flanco în acest an se ridică la 3,5 mil. euro. Banii vor fi folosiţi pen­tru des­chideri şi pentru remodelarea unor maga­zine mai vechi.

Noile deschideri vor fi compensate de închi­derea unor unităţi în oraşe precum Sinaia. Recent a fost închis şi un magazin Flanco din Bucureşti.

„Închidem magazine dacă au o suprafaţă prea mică, dacă au o poziţie nepotrivită sau dacă indi­ca­torii de vânzări şi profit nu sunt satisfăcători.”

Suprafaţa medie a unui magazin Flanco este de 700 de metri pătraţi, însă poate varia cu 200 mp în funcţie de spaţiu şi oportunităţi. Mai mult, maga­zi­nele sunt aşteptate să ajungă pe profit în şase luni, însă în funcţie de importanţa strategică a acestora se poate aştepta şi un an de zile până să se stabi­lească închiderea unei unităţi.

În 2011 retailerul a închis şapte magazine, în special din cauza poziţiei sau a suprafeţei prea mici. Tot anul trecut compania a deschis 14 magazine şi are în prezent 77 de unităţi. Sursa: zf.ro.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.