fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul a rămas la cota de 4,3 la sută în luna ianuarie la Sibiu

96

La sfârşitul lunii ianuarie 2012 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 8.017 şomeri, din care 3.572 femei, rata şomajului înregistrând  valoarea de 4,30%.  Fata de sfarsitul lunii decembrie 2011 numarul somerilor inregistrati a   crescut cu 11 persoane iar  rata somajului  a avut aceeasi valoare.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 3.117 persoane, ALOFM Mediaş – 2.349 persoane, Unitatea Locală Avrig – 438 persoane, Unitatea Locală Agnita – 1165 persoane, Punctul de lucru Dumbrăveni – 769 persoane şi Punctul de lucru Cisnădie – 179 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 5.931 sunt muncitori, 1.288 persoane cu studii medii şi 789 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 3.305 sunt beneficiari de indemnizaţie de somaj şi 4.712 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (2118) au între 30-40 ani, urmează grupa de vârstă 40-50 ani cu (2.059) şomeri înregistraţi, (1.207)  au varsta sub 25 de ani iar cei mai puţini şomeri (761) au varsta intre 25-30 de ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 3.560 aparţin mediului urban în timp ce 4.457  provin din mediul rural.

În cursul lunii  ianuarie  2012 un număr de 447 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 169 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 213 someri s-au incadrat ca urmare a serviciilor de informare si consiliere, 15  someri s- au incadrat in urma absolvirii cursurilor de formare profesionala, 9 şomeri din categoria celor peste 45 de ani s-au incadrat in munca ca urmare a subvenţionarii locului de munca, 5 absolventi au fost incadrati  prin subventionarea locurilor de munca, 3 someri au fost incadrati prin stimularea mobilitatii fortei de munca.

De asemenea 27 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului iar 6 absolventi au beneficiat de prima de incadrare.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...