Dans contemporan cu studenţi străini la Casa de Cultură a Studenţilor

0 148

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu organizează luni 20 februarie de la ora 19.00 un workshop internaţional de dans contemporan condus de coregraful Hugo Wolff. Workshop Pictura

La acest atelier ce se va derula la Casa de Cultură a Studenţilor în sala albastră participanţilor – studenţii străini nou sosiţi la studii în Sibiu li se vor alătura studenţii membrii Companiei de Dans Microbis.

Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu împreună cu Departamentul Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, a derulat de la sfârşitul lunii ianuarie o serie de activităţi cu şi pentru studenţii sosiţi la Sibiu din toate colţurile Europei prin programul Erasmus. După workshopul internaţional de coregrafie – dansuri tradiţionale şi o noapte a jocurilor de neuitat, au urmat două ateliere de pictură derulate în săptămâna abia încheiată.

Tehnicile şi noţiunile de bază de pictură acumulate de studenţi, dar mai ales rezultatul muncii lor au pus într-o lumină plăcută cele două zile geroase de februarie. Prin tuşele de culoare aplicate fiecare tablou în parte sugerează personalităţile fiecăruia. Cursurile de pictură pe pânză au fost ţinute de artiştii Bianca şi Cosmin Crucean.

Workshop-ul de dans contemporan este ultima acţiune culturală organizată înainte ca studenţii străini să intre în examenele de limba română.

„Prin activităţile derulate pe parcursul întregii luni ne-am propus să explorăm împreună cu studenţii străini diversitatea culturală, să promovăm centrul universitar Sibiu şi implicit România, să „construim” amintiri de neuitat pentru aceştia”, declară Liliana Popescu directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.