Cinemateca TIFF: Scurtmetraje româneşti premiate la Librăria Humanitas Sibiu

254

Cinemateca TIFF continuă joi, 23 februarie, de la 20:00, la Librăria Humanitas din Sibiu, cu o serie de scurtmetraje româneşti premiate la diverse festivaluri internaţionale.

 Nunta lui Oli (r. Tudor Jurgiu, 2009)

Singur în bucătăria lui din Bucureşti, Dorel se pregăteşte pentru ceea ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului său, care are loc in SUA. Dorel va vedea nunta printr-o cameră web, alături de doi dintre prietenii fiului său. Pe micul monitor o vor cunoaşte pe mireasă, pe tatăl ei şi vor fi martori la ceremonie.

 

Camelia (r. Marian Crişan, 2010)

Un cuplu tânăr cu un copil foarte mic şi o casă recent cumpărată în Pipera primeşte vizita unui alt cuplu tânăr care ar fi trebuit să vină şi cu o anume Camelia. Întrebările soţului gazdă despre Camelia declanşează un moment de răbufnire din partea soţiei.

 

Cronica unei morţi amânate (r. Andrei Gruzsniczki, 2008)

Un bătrânel, lovit de un tramvai, este adus la morga unui spital din Bucureşti. Când doctorul şi asistenta se pregătesc să facă autopsia, realizează că bătrânelul este încă în viaţă, grav rănit, având nevoie de îngrijire medicală imediată. Speriaţi de gândul că poliţia ar putea să apară, aceştia decid să nu cheme ajutoare, ci să lase pacientul să moară…

 

Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu, 2011)

Aron, un băieţel de 5 ani, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

 

Cinematecii TIFF Sibiu se desfăşoară în perioada 26 ianuarie – 29 martie, la Librăria Humanitas şi Teatrul Gong.

 

Biletul de intrare la proiecţii este de 5 lei.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi