Satul Richiş subiect principal al unui documentar prezentat în Germania

880

In perioada 24 – 26 februarie 2012 se va desfasura la Bad Kissingen (Germania) prima editie a evenimentului cinematografic „Transilvania ilustrata in filmul documentar contemporan” . richis

Asociatia Mioritics a fost invitată la acest eveniment să prezinte filmul documentar „Satul, biserica si povestile mele” (atasament), film realizat in perioada 2010 – 2011 in satul Richis din judetul Sibiu.

Acest eveniment este organizat de Akademie Mitteleuropa si are ca scop reflectarea civilzatiei germane din Transilvania cu ajutorul filmelor documentare din Germania, Austria, Ungaria si Romania, precum si prezentarea unor episoade comune sau singulare, din trairile comunitatii germane din acest spatiu. De asemenea se vrea o forma de cunoastere a Transilvaniei de catre generatiile mai tinere.

Asociatia Mioritics a fost invitată la acest eveniment să prezinte filmul documentar „Satul, biserica si povestile mele” (atasament), film realizat in perioada 2010 – 2011 in satul Richis din judetul Sibiu. Johann Schaas, curatorul bisericii săseşti din Richiş (comuna Biertan), îşi deapănă amintirile pitoreşti, folosind dialectul săsesc, despre locurile dragi din Transilvania pe care a refuzat să le părăsească deşi conjuctura istorică a fost potrivnică. Acest film este un proiect realizat de Asociatia Mioritics in parteneriat cu Biroul Regional UNESCO din Venetia.

Vor fi mai fi prezenti la acest eveniment: Björn Reinhard (Oberwischau) cu filmul Hinter Sieben Burgen – Zeitloser Film über Siebenbürgen (1994); Ralf Marschalleck (Berlin) cu filmul Siebenbürgischer Heuweg (1996); Thomas Beckmann si Martin Nudow (München/Chemnitz) cu filmul Gherdeal/Gürteln (2004); Günter Czernetzky (Berlin) cu filmul Wunden – Erzählungen aus Transilvanien (1994); Zoltan Hajdu (Heidelberg) cu filmul Der Verrat (2004); Walter Wehmeyer (Wien) cu filmul Von der Macht der Verdächtigungen (2008) si Dumitru Budrala (Sibiu) cu filmul La drum (1997).

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.