Boicotăm benzinăriile!

135

Acesta este îndemnul unor tineri (sibieni?) care au pornit o campanie pe Facebook, după modelul uneia de foarte mare succes demarată în Germania. Peste un milion doua sute de mii de facebook-isti s-au alăturat campaniei din vest. Oare campania tinerilor din Romania va avea mai mult succes? Iată răspunsul! 

1.06.2012 Romania nu alimenteaza !!!

Îndemnul de pe facebook care a mobilizat peste 1,2 milioane de internauţi, în timp ce alţi aproape 5 milioane de facebook-işti sunt aşteptaţi să se alăture, în Germania firește, sub forma unui event este: „Am 01.03.12 in ganz Deutschland nicht Tanken!!!” Motivul nemulțumirilor este acela că preţul mediu al unui litru de benzină Super E5 ajunge la 1,67 euro/litru, iar preţul unui litru de motorină este de 1,54 euro/litru.

În Romania, prețul carburanților a crescut de cel puțin 3 ori de la începutul anului, ajungând astfel 5,7  lei prețul mediu al unui litrul de benzina Premium fara Plumb 95, în timp ce prețul mediu al unui litrul de motorină a trecut de 6 lei. Deși sunt nemulțumiți de preturile exagerate ale carburanților, deocamdată, campania demarată în online, pe facebook, sub formă de event, cu îndemnul de a boicota benzinăriile, nu a atras decât…150 de facebook-iști!

Pe 1 Iunie (1 martie ?, 1 aprilie ? – n. b.) nu alimentăm; dacă putem crea un precedent o să boicotăm un petrolist forțându-l să reducă profitul enorm prin reducerea prețurilor carburanților!

…este mesajul inițiatorilor campaniei. Dacă vor reuși să schimbe ceva, rămâne de văzut.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.