Cursuri gratuite pentru bunicii sibieni care doresc să spună nepoților și un alt fel de povești

0 145

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu consideră că fiecare experiență a membrilor comunității contează, iar pentru a demonstra acest lucru va deschide, începând cu data de 12 martie 2012, o serie de cursuri gratuite (în grupe a câte 7 participanți) destinate, în principal, persoanelor de vârsta a III-a, bunici și bunicuțe care aleg să spună nepoților lor și un alt fel de povești: digitale.bunici nepoti


Povestea digitală este o video-narațiune creată prin combinarea vocii înregistrate cu imagini în mișcare și muzică.

Cursul de Povești DigiTale oferă celor interesați oportunitatea să-și spună propriile poveşti, dar și să dobândească abilități în utilizarea tehnologiei digitale. Sesiunile digiTale sunt un bun prilej de petrecerea timpului liber într-un mod distractiv, dar care permit și înțelegerea procesului de învățare pe tot parcursul vieții, îmbunătățirea aptitudinilor lingvistice prin povestire digitală și scriere de scenarii și, nu în ultimul rând, apartenența la lumea ”online”.

Cursanții se vor bucura de sprijinul trainerului-bibliotecar, Florinela Anca Vasilescu, pe tot parcursul biblioAtelierului, atât pentru scrierea scenariului, administrarea imaginilor, dar și, ulterior, pentru promovarea produselor multimedia la nivel național și internațional.

Competențele bibliotecarei au fost dobândite în urma unui curs de formare profesională Extending Creative Practices dintr-o inițiativă Grundtvig pentru Life Long Learning în cadrul Colegiului Goldsmith din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul Fundației IREX București. Scopul proiectului, incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia prin folosirea povestirii digitale.

Prin acest curs, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu contribuie la seria de activități dedicate Anului Internațional al îmbătrânirii active și a solidarității între generații, 2012.

Înscrierile se fac zilnic, pe tot parcursul lunii martie, de luni până vineri, la secretariatul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (et. 1, corp B) sau la numărul de telefon 0269 210551, între orele 8:00-16:00.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...