prima2

Curtea de Apel Alba Iulia a respins cerere de eliberare a lui Silvestru Tomuță, aflat în arest preventiv după ce a fost reținut săptămâna trecută. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu este acuzat de luare de mită.prima2

”Astăzi, 06.03.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul T.S. împotriva hotărâri Tribunalului Alba din 01.03.2012 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către D.N.A. Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventiv”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel Alba Iulia.

Reamintim că Silvestru Tomuță procurorii DNA l-au reținut  pe 29 februarie pe directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Silvestru Tomuță în urma unui flagrant pentru luare de mită.

Potrivit comunicatului DNA – Serviciul Teritorial Alba, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

 

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

 

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

 

Tribunalul Alba a decis apoi să accepte propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Tomuță.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns