Anunț de la Sibiu: Preţul cărnii de miel va creşte în acest an

0 93

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, a declarat miercuri că preţul cărnii de miel va creşte anul acesta, dar scumpirea va fi nesemnificativă pentru consumatori.miel

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, carnea de miel se va scumpi anul acesta, însă creşterea nu va afecta foarte mult consumatorii.

„La condiţiile care au fost iarna aceasta, la costurile pe care le-am avut, preţul în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei. Anul trecut, preţul a fost de 22-23 lei, aşadar creşterea este nesemnificativă pentru buzunarul consumatorului” , a spus Marcel Andrei.

Acesta a adăugat că numărul cumpărătorilor a scăzut de la an la an din cauza reducerii puterii de cumpărare şi că se aşteaptă ca şi anul acesta cererea să fie redusă.

„Numărul consumatorilor scade de la an la an şi numărul de miei care se vând pe piaţa internă e tot mai mic. Se vede puterea de cumpărare. Anul trecut, faţă de 2010, numărul de miei care s-au vândut pe piaţă internă a fost redus cu 15-20 la sută. Puterea de cumpărare a românilor, pe care o simţim şi la brânză şi la alte produse, scade şi ne aşteptăm ca numărul de consumatori să scadă”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu.Potrivit acestuia, crescătorii mari se concentrează mai mult pe export decât pe piaţa internă.

„Nu ne putem permite să sacrificăm mielul şi să venim cu el în piaţă, pentru că deja a doua zi, dacă nu se cumpără, îşi schimbă aspectul şi nimeni nu riscă. De obicei, cei care sacrifică miei pentru Paşte sunt crescătorii cu efective mici de oi. Crescătorii cu efective mari vând, în viu, la export”, a spus Marcel Andrei.

Acesta a declarat că numărul mieilor care vor fi sacrificaţi de Paşti va fi în funcţie de cererea pieţei, pentru că au fost ani în care crescătorii au rămas cu carnea nevândută.

Potrivit datelor oferite de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, efectivul de ovine a judeţului Sibiu este de aproximativ 510.000 de oi, crescute în peste 8.800 de exploataţii individuale.

sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.