Cota de popularitate a lui Obama a scăzut sub pragul de 50 la sută

0 122

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a scăzut sub pragul de 50%, în urma creşterii preţului carburanţilor, oferindu-le adversarilor politici motiv de speranţă în alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică.barack obama

Sondajul, realizat pentru postul de televiziune ABC News şi cotidianul Washington Post, precizează că doar 46% dintre persoanele intervievate aprobă acţiunea preşedintelui Obama, faţă de 50% care o dezaprobă.

Aceste noi date contrazic un sondaj precedent, realizat în februarie, potrivit căruia 50% dintre americani aprobă acţiunea preşedintelui, faţă de 46% care se declară împotrivă.

Aprobarea de către preşedintele Obama a unei creşteri a preţurilor carburanţilor a oferit un motiv de speranţă adversarilor săi republicani în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale, potrivit sondajului.

Dacă aceste alegeri ar avea loc astăzi, 49% dintre alegători ar vota pentru Mitt Romney, care se situează în prezent pe primul loc în obţinerea învestiturii republicane, în timp ce Barack Obama ar obţine 47% din intenţiile de vot.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.