Ora de Sibiu
Știri in direct

Zeci de interpreți de muzică populară vin la ”Vară, Vară, Primăvară”. Vezi programul!

105

Festivalul- Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ se va desfăşura în perioada 21-23 martie 2012. Cea de-a XVI-a ediţie a festivalului este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, împreună cu Cercul Militar Sibiu.

Festivalul VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ este dedicat interpreţilor de muzică populară din ţară şi din diaspora şi se concretizeză într-o rampă de lansare a tinerilor solişti care promovează cântecele şi implicit zona etnofolclorică de provenienţă.

În concurs s-au înscris peste 30 de tineri  din judeţele SIBIU, SĂLAJ, VÂLCEA, TIMIŞ, PRAHOVA, ALBA, BISTRIȚA NĂSĂUD, HUNEDOARA, MUREŞ, GORJ, MARAMUREŞ, SATU MARE, CLUJ, ARAD, IAȘI ȘI SUCEAVA.

După preselecţia din data de 21 martie a.c. vor intra în competiţie, în faţa publicului şi a juriului (alcătuit din personalităţi ale folclorului românesc), cei mai valoroşi solişti.

Se vor acorda următoarele distincţii: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III, două Menţiuni, Premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul – Junii” Sibiu, Premiul Cercului Militar Sibiu concurenţilor ce posedă calităţi vocale deosebite, interpretează piese autentice şi etalează costume originale.

Gala festivalului se doreşte a fi un regal folcloric la care vor participa laureaţii ediţiilor precedente ale festivalului, precum şi solişti de renume ai folclorului românesc.

Evenimentul este preluat de TV Etno.

Intrarea se face pe bază de bilete. Acestea se pot procura de la Cercul Militar Sibiu,  Bulevardul Victoriei, nr. 3-5, între orele 10.00-18.00, la preţul de 15 lei /buc. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere.

 PROGRAMUL FESTIVALULUI:

 * 22 martie 2012, ora 18.00: Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu

– CONCURS al tinerilor interpreţi de muzică populară

– Recital al elevilor clasei de canto popular a Şcolii Populare de Artă „Ilie Micu” Sibiu

– În spectacol: Costel Popa, Codruţa Rodean, Ciprian Zopota, Virginia Irimuş, Gabriel Dumitru, Izabela Tomiţă, Florin Boita, Stana Stepanescu, Răzvan Năstăsescu, Ina Todoran, Alexandru Brădăţan, Andreea Haisan

– Ansamblul “Ceata Junilor” – Sibiu

– Alina Pinca

– Mariana Anghel

* 23 martie 2012, ora 18.00: Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu

-GALA LAUREAŢILOR

– RECITAL Daniel Pop, câștigătorul Marelui premiu “Vară, Vară, Primăvară” 2011

– Ionuţ Fulea – lansarea CD- ului “Mândra mea, mândră de la Giugud”

Invitaţi: Mariana Deac, Dinu Iancu Salajanu, Traian Jurchela, Nineta Popa

-Ansamblul  Folcloric Profesionist “Cindrelul -Junii Sibiului”  şi soliştii: Nelu Albu, Viorica Telcean, Marcel Părău, Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Robert Târnăveanu, Adrian Neamţu

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...