Hugo Chavez se întoarce în Venezuela la trei săptămâni după operaţia sa de cancer din Cuba

0 92

„Bună ziua, oameni buni! În acest moment decolăm de pe aeroportul internaţional Jose Marti (din Havana) spre sud, spre patrie! Mulţumită lui Dumnezeu!”, a scris Chavez pe contul său de Twitter.


Preşedintele cubanez Raul Castro „a venit la aeroport pentru a îşi lua rămas bun”, a adăugat Chavez care declară de asemenea că a luat masa cu aliatul şi prietenul său Fidel Castro, care a renunţat la putere în Cuba din motive de sănătate.

Tratat deja în 2011 în Cuba şi în Venezuela pentru cancer în zona pelviană, preşedintele Chavez a fost operat la 26 februarie de o tumoare canceroasă în aceeaşi zonă, procedură despre care medicii nu au dat mai multe detalii.


În timpul convalescenţei sale, Chavez a anunţat că va continua cu radioterapie şi eventual cu alte tratamente complementare.

Televiziunea oficială din Venezuela a difuzat în această perioadă imagini cu preşedintele în convalescenţă, care a spus mereu că s-a recuperat complet, aşa cum a declarat şi după prima sa operaţie în iunie 2011.

Aflat la putere din 1999, Chavez aspiră la un nou mandat de şase ani în urma viitoarelor alegeri prezidenţiale de la 7 octombrie, unde îl va înfrunta pe candidatul opoziţiei Henrique Capriles Radonski, guvernator al bogatului stat Miranda.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...