Osama bin Laden plănuia să-l atace pe Barack Obama

0 120

Fostul lider al Al-Qaeda, Osama bin Laden a ordonat celulelor teroriste din Afganistan si Pakistan sa doboare avionul care ii transporta pe presedintele american Barack Obama si generalul David Petraeus, relateaza The Telegraph.

Potrivit unui document gasit in buncarul in care bin Laden a fost impuscat mortal de trupele americane, liderul Al-Qaeda ii cerea adjnctului sau, Atiyah Abd al-Rahman, sa-si concentreze atacurile asupra SUA si ma putin asupra tarilor musulmane. Osama bin Laden ii spunea lui Rahman ca, fara Obama, SUA ar fi „aruncata” in criza, deoarece vicepresedintele Joe Biden este „nepregatit” pentru acest pas.

„Motivul pentru care trebuie sa ne concentram asupra lor”, scria bin Laden in cea de-a 48-a pagina a documentului, „este faptul ca Obama este liderul necredinciosilor si după uciderea lui (Obama), Biden va prelua automat preşedinţia. Biden este total nepregatit pentru aceasta functie, ceea ce va conduce Statele Unite intr-o criza. In ceea ce-l priveste pe Petraeus, el este omul momentului…iar uciderea lui va afecta cursul razboiului din Afganistan”, se arata in document.

Osama bin Laden l-a instruit pe Rahman sa-l foloseasca pentru atac pe teroristul pakistanez Ilyas Kashmiri, insa acesta a murit in 2011, intr-un atac al unei drine americane.

Liderul Al-Qaeda insista ca „orice efort” trebuie sa se concentreze pe planuirea sin executarea atacurilor in America. El l-a instruit pe Rahman „sa-i intrebe pe fratii din toate regiunile daca au un alt frate…care sa opereze in SUA. El ar trebui sa locuiasca acolo si sa-i fie usor sa calatoreasca acolo (SUA)”.

Grupul spera sa provoace un atac odata cu implinirea a zece ani de razboi in Afganistan, pe 11 septembrie 2011. Unul dintre sfatuitorii lui bin Laden, Adam Gadahn, chiar i-ar fi sugerat liderului terorist cateva posturi de televiziune americane potrivite pentru difuzarea filmului aniversar.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.