Poluarea din Beijing, la niveluri periculoase: Sute de zboruri anulate sau cu întârzieri, pe aeroportul din capitala Chinei

0 105

Potrivit site-ului de Internet al aeroportului internaţional, aproximativ 250 de zboruri cu plecare sau sosire la Beijing au fost anulate, iar dintre acestea 15 erau curse internaţionale. Peste 180 de zboruri au avut întârzieri, dintre care 20 de curse internaţionale.

Cauza oficială este „ceaţa”, dar ambasada Statelor Unite la Beijing, care măsoară independent calitatea aerului, a declarat că poluarea în capitală atinsese sâmbătă dimineaţă niveluri „periculoase”.

Vizibilitatea pe aeroportul din Beijing, al doilea cel mai frecventat din lume, a scăzut sâmbătă dimineaţa la mai puţin de 200 de metri, a anunţat agenţia China Nouă.


China a recunoscut la începutul lui martie că două treimi dintre oraşele sale depăşesc pragul maxim de poluare atmosferică prevăzut de noile norme ce contabilizează particulele fine, cele mai periculoase pentru sănătate.

Autorităţile au fost acuzate frecvent în ultimele luni că subestimează gravitatea poluării atmosferice în zonele urbane, în special în capitala Beijing.

China, a doua economie de pe planetă şi prima piaţă auto din lume, îşi vede mediul înconjurător ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, traficul rutier în continuă expansiune şi laxismul în protejarea ecosistemelor.

În plus, ţara îşi extrage peste 70 la sută din energie din cărbune, ceea ce o face principalul emitent de gaze cu efect de seră.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...