SCENARIU DE COŞMAR: Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar lovi Casa Albă

0 82

Rezultatele raportului sunt departe de a fi liniştitoare: pe o rază de 800 de metri în jurul impactului bombei sunt cele mai mici şanse de supravieţuire, iar cele mai multe clădiri, inclusiv cea a guvernului federal, ar fi distruse total, potrivit Daily Mail.

Studiu a simulat un atact nuclear pe străzile 16 şi K, aflate în inima oraşului şi foarte aproape de Casa Albă.

Casa Albă, Capitoliul, Departamentul de Trezorerie, vechea clădire a Biroului Executiv şi multe altele aflate de-a lungul National Mall ar fi distruse imediat.


Următorii 800 de metri, ar suferi pagube importante, incendii şi accidente grave, iar în următorii cinci kilometri s-ar produce pagube uşoare.

Studiul subliniază faptul că reziduurile radioactive ar putea varia în fucnţie de perioada anului.

În aprilie, zona Bethesda din Washington ar avea cel mai mult de suferit din cauza radiaţiilor, în timp ce în tot restul anului, regiunile mai sărace ale oraşului şi Virginia de Nord ar putea fi expuse.

Într-o limită de 16 până la 32 de kilometri, expunera populaţiei la radiaţii ar putea provoca greaţă şi vărsături în câteva ore de la explozie. Fără un tratament medical, urmează moartea.

Dar şi pe cei de dincolo de această limită îi aşteaptă un nivel ridicat de radiaţii, care ar putea provoca moartea, cu sau fără tratament medical, în cazul în care nu caută imediat adăpost.

Populaţia care va fi suficient de departe pentru a nu fi afectată imediat de radiaţii ar putea avea de suferit mai târziu, peste ani.

Raportul se încheie într-un mod înfricoşător: „Magnitudinea unui atac terorist de acest fel ar depăşi toate resursele disponibile de răspuns”.

Studiul oferă doar sugestii despre cum ai putea să supravieţuieşti: „Cea mai bună acţiune imediată, în urma unei explozii nucleare, este de a vă adăposti în clădirea cea mai apropiată şi capabilă de protecţie şi să ascultaţi instrucţiunile autorităţilor”.

„După lumina orbitoare inexplicabilă, nu vă apropiaţi de geamuri şi rămâneţi acoperiţi de o protecţie pentru a preveni leziunile provocate de obiecte şi resturi, cum ar fi sticlă spartă”.

„Oamenii trebuie să rămână adăpostiţi între 12 şi 24 de ore, înainte de retragerea către locuri mai puţin expuse radiaţiilor”, adaugă studiul.

Studiul mai arată ce tip de case sunt cel mai bine concepute pentru a proteja împotriva efectelor radiaţiilor.

Locurile cele mai expuse sunt afară şi pe terasele clădirilor, iar clădirile cu subsoluri oferă protecţia cea mai bună.

Vezi aici raportul

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.