Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

0 103

Femeia de 36 de ani, fost bancher, care a crescut în Acton, vestul Londrei, va fi unul dintre membrii familiei Assad care vor fi adăugaţi oficial pe lista de sancţiuni, când miniştrii de Externe ai statelor UE se vor reuni la Bruxelles vineri, a declarat un oficial european, sub protecţia anonimatului, relatează The Guardian, în ediţia electronică de marţi.

„Asma al-Assad şi alţi câţiva membri ai familiei vor fi adăugaţi pe lista de sancţiuni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în cadrul eforturilor de a menţine presiunea asupra Guvernului sirian”, a adăugat oficialul, precizând că nu va exista un anunţ mai devreme de vineri. Oficialul UE a mai spus că măsurile sunt plănuite de mai mult timp. „Acestea sunt măsuri legale şi trebuie să ne asigurăm că totul este corect”.


Oficialii regimului care sunt deja vizaţi de sancţiuni se confruntă cu îngheţarea bunurilor şi cu interdicţii de călătorie în UE. Dacă Asma al-Assad mai are paşaport britanic, ea poate călători în continuare în Marea Britanie, însă cu riscul arestării pentru încălcarea sancţiunilor anterioare în calitate de cetăţean UE. Ea a locuit în Marea Britanie până la 25 de ani, dar nu se ştie dacă a renunţat la cetăţenie între timp.

Asma al-Assad a fost considerată ca o influenţă cosmopolită, liberală asupra soţului său, dar o serie de e-mailuri dezvăluite recent o prezentau ca o femeie care îşi susţine în întregime soţul, în condiţiile în care forţele regimului sirian bombardează zone civile omorând zeci de persoane.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.