Dmitri Medvedev: Rusia trebuie să poată răspunde până în 2017-2018 la scutul antirachetă

0 103

Negocierile între Rusia şi statele occidentale privind scutul antirachetă dezvoltat de SUA sunt în impas, din cauza reticenţei Occidentului faţă de cererea Moscovei de a-i acorda garanţii că proiectul nu va ameninţa securitatea Rusiei. Medvedev a precizat însă că Rusia este dispusă să continue negocierile, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

„Nu am închis uşa şi organizăm conferinţe şi discutăm cu partenerii noştri”, a declarat el în faţa unor oficiali din Ministerul Apărării, la Moscova. „Dar trebuie să fim pe deplin pregătiţi până în 2017-2018 pentru un răspuns”, a adăugat el.


Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a declarat că Rusia este pregătită să-şi explice poziţia la o conferinţă internaţională privind apărarea antirachetă, care va avea loc la Moscova în mai.

„Suntem pregătiţi să ne explicăm poziţia la conferinţa internaţională privind apărarea antirachetă, de la Moscova, din 3-4 mai”, a precizat ministrul. El a adăugat că ministerul său a început să lucreze la un posibil răspuns militar faţă de proiectul NATO, aşa cum a cerut preşedintele în noiembrie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.