Doi copii născuţi în străinătate de o americancă, după fertilizare in vitro, nu au primit cetăţenie: "Am fost umilită. Eu i-am născut, sunt copiii mei"

0 59

Americanca Ellie Lavi a născut două fetiţe gemene în timp ce se afla în străinătate, iar când a mers la ambasada SUA din Tel Aviv pentru a declara naşterea a întâmpinat refuzul Departamentului de Stat.

Un funcţionar al ambasadei s-a interesat dacă femeia rămăsese însărcinată la o clinică de fertilizare. Mama a răspuns afirmativ, iar funcţionarul i-a comunicat că bebeluşii pot obţine cetăţenie americană doar dacă mama poate dovedi că tatăl este cetăţean american.

„Am fost umilită şi înspăimântată. Eu i-am născut, sunt copiii mei”, a spus mama.


Criticii argumentează că este vorba de o inechitate în privinţa acordării cetăţeniei americane. Un copil adoptat din străinătate de către un cetăţean american poate aplica pentru primirea cetăţeniei, în timp ce un copil născut în SUA devine automat cetăţean american chiar dacă părinţii lui nu sunt americani.

Însă un copil născut în străinătate prin fertilizare in vitro nu poate deveni american decât dacă unul dintre donatori este american, lucru care este însă greu de demonstrat din cauza acordurilor de confidenţialitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.