Un parlamentar olandez demisionează din PVV din cauza site-ului antiimigraţie

0 74

Decizia lui Brinkman, care a apreciat că partidul condus de Geert Wilders este nedemocratic, ar putea pune în pericol majoritatea parlamentară care susţine Guvernul olandez. PVV susţine Guvernul minoritar condus de Mark Rutte, oferindu-i o majoritate fragilă de 76 de voturi din totalul de 150 ale Parlamentului.

„Toate încercările mele de a democratiza partidul au eşuat. Nu sunt de acord cu strategia Partidului Libertăţii şi dezaprob modul în care partidul tratează oamenii”, a declarat Brinkman marţi, într-un comunicat, relatează Novinite.com.

„Migraţia pentru muncă este legală, iar dacă ai plângeri privind infracţiuni trebuie să mergi la poliţie”, a subliniat el, potrivit postului Radio Netherlands.

Citeşte şi:
„Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european?”. Site olandez unde cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor

PVV a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe „problemele” cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. „Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim”, afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitându-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.Citeşte şi:
Parlamentul European a adoptat rezoluţia de condamare a site-ului PVVCiteşte şi:
Mark Rutte îşi menţine poziţia în privinţa site-ului PVV

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...