ATACUL DE LA TOULOUSE: Suspectul regretă că nu a mai ucis oameni

0 69

Şeful stratului francez le-a declarat la Toulouse reprezentanţilor comunităţilor religioase evreieşti şi musulmane că ucigaşul în serie care susţine că aparţine Al-Qaida se pregătea „să ucidă din nou” miercuri dimineaţa, a anunţat un reprezentant al comunităţii evreieşti.

Mohamed Merah, care era în continuare baricadat în apartamentul său, „avea deja un plan pentru a ucide din nou” şi acest lucru „era prevăzut pentru această dimineaţă”, a declarat Nicole Yardeni, relatând informaţiile oferite de preşedinte miercuri în cadrul întrevederii sale cu reprezentanţii comunităţilor.


Tânărul se pregătea să „ucidă un militar la Toulouse”, a precizat la Paris o sursă apropiată anchetei. El le-a declarat „anchetatorilor în această dimineaţă că a decis să ucidă un militar la Toulouse în această dimineaţă şi că deja l-a identificat”, a adăugat sursa citată.

Mohamed Merah este principalul suspect în cele trei atacuri soldate cu moartea a şapte persoane la Toulouse şi Montauban.

Suspectul, baricadat încă de dimineaţă la primul etaj al unei clădiri înconjurate de poliţie, le-a spus poliţiştilor că dispune de numeroase arme dar că se va preda „în cursul după-amiezii”, a declarat anterior ministrul de Interne, Claude Guéant.

Fratele său a fost arestat. Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, în maşina acestuia a fost găsit explozibil.

Preşedintele francez a mers, în cursul după-amiezii într-o cazarmă din Toulouse situată în apropiere de locul unde s-a baricadat Merah pentru a se întâlni cu reprezentanţii comunităţilor religioase şi cu poliţiştii. Ulterior el a plecat la Montauban, situat la câteva zeci de kilometri de Toulouse, pentru o ceremonie în memoria celor trei militari ucişi la 11 şi 15 martie.Citeşte şi:
ATACUL DE LA TOULOUSE – Presă: Suspectul a fost arestat. Autorităţile franceze neagă informaţiile – LIVE VIDEO

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.