Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri. Atacatorul a murit

0 72

Poliţia a găsit într-o geantă camera de luat vederi utilizată de presupusul criminal în serie şi a vizionat imaginile. „Într-o înregistrare, se vede cum împuşcă un militar, reproşându-i că îi omorâse fraţii musulmani”, declară procurorul François Molins.Mohamed Merah

„În altă filmare, împuşcă militari la Montauban, într-o scenă extrem de violentă, după care pleacă cu scuterul strigând Mare este Allah”, precizează procurorul.

Francezul de origine algeriană le-a spus autorităţilor că a postat înregistrările pe Internet, dar nu se ştie nici unde, nici când, adaugă procurorul.

Suspectul în cazul crimelor comise în sud-vestul Franţei, care era încercuit de poliţie de miercuri dimineaţă, a fost ucis joi de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului său, a declarat o sursă din poliţie.

Anterior, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, afirmase că suspectul a murit după ce a opus rezistenţă poliţiştilor şi a sărit pe fereastră.

„În momentul în care un mijloc de investigare a fost introdus în baie, atacatorul a ieşit din baie trăgând cu o violenţă extremă. Rafalele au fost frecvente, foarte dure. Funcţionarii RAID (unitate de elită a poliţiei) au încercat desigur să se protejeze, să riposteze”, a afirmat Gueant, aflat la faţa locului.

Mohamed Merah „a sărit pe fereastră cu o armă în mână şi continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol”, a adăugat ministrul.

Anterior, poliţiştii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând „pas cu pas”, dar acesta a opus rezistenţă. Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a trei militari şi a patru evrei, între care trei copii, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...