Emisarul ONU şi Ligii Arabe Kofi Annan îndeamnă Damascul să răspundă pozitiv planului său de pace

0 74

Annan este „încurajat de susţinerea solidară a Consiliului de Securitate oferită eforturilor sale şi îndeamnă autorităţile siriene să răspundă pozitiv”, a declarat Ahmad Fawzi, purtătorul său de cuvânt.

Aceste declaraţii intervin după ce Consiliul de Securitate a adoptat miercuri o declaraţie care exprimă susţinerea sa faţă de misiunea de mediere a emisarului ONU al cărei scop este încetarea violenţelor din Siria, ce durează de un an, şi care îndeamnă Damascul să aplice fără întârziere propunerile sale de soluţionare a acestui conflict.

Prezentând detalii ale planului lui Annan, textul menţionează „o încetare efectivă a tuturor formelor de violenţă armată de către toate părţile” sub supervizarea ONU – începând cu o retragere a forţelor siriene din oraşe -, „trimiterea de ajutor umanitar” şi eliberarea „persoanelor deţinute în mod arbitrar”.

Fawzi a anunţat totodată că experţi trimişi de către în Kofi Annan în Siria s-au întâlnit luni şi marţi, la Damasc, cu oficiali politici de rang înalt.

Ei urmau să continue aceste întâlniri, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Annan nu s-a hotărât dacă revine în Siria.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...