„Kim Dotcom” are voie să cheltuiască 37.000 de euro pe lună

0 102

Kim Schmitz, alias „Kim Dotcom”, arestat pe 20 ianuarie la somptuoasa sa proprietate din Auckland (nord) iar ulterior eliberat pe cauţiune, îşi estima nevoile la suma de 220.000 de dolari neozeelandezi (peste 135.000 de euro) pe lună.

Însă Înalta Curte din Auckland i-a acordat germanului, care a obţinut numai în 2010 venituri de aproximativ 42 de milioane de dolari (31 de milioane de euro), doar 60.000 de dolari neozeelandezi, potrivit grupului de presă Fairfax.

Justiţia l-a autorizat totodată pe acest amator de maşini de lux să îşi utilizeze Mercedesul, scrie cotidianul New Zealand Herald.

Bunurile lui Kim Schmitz au fost blocate în aşteptarea examinării cererii de extrădare a Statelor Unite, stabilită pentru 20 august.

Creat în 2005 şi având sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma că are zilnic 50 de milioane de utilizatori reprezentând 4% din utilizatorii de Internet, a fost închis pe 19 ianuarie.

Justiţia americană acuză conducerea site-ului că a obţinut 175 de milioane de dolari din activităţi infracţionale şi că a cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deţinătorilor de drepturi de autor, propunând copii piratate de filme de cinematograf, programe de televiziune şi alte conţinuturi.

Autorităţile americane au anunţat că vor solicita pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare, în cazul unui proces în Statele Unite.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.