Mitt Romney a câştigat primarele republicane din Illinois

0 47

Posturile de televiziune CNN şi Fox News au anunţat că Mitt Romney a castigat Illinois, al douăzecelea stat sau teritoriu din cele 32 care şi-au exprimat deja opţiunea în cadrul cursei pentru învestitura republicană la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Considerat favorit deja în urmă cu câteva luni pentru a câştiga învestitura partidului său, Mitt Romney, în pofida unei organizări foarte bune şi mijloace financiare superioare rivalilor săi, nu a reuşit să câştige net până acum în faţa ultraconservatorului Rick Santorum, principalul său adversar.


Victoria de marţi îl va ajuta la impulsionarea campaniei sale, după eşecul din urmă cu o săptămână din sud, Alabama si Mississippi revenindu-i rivalului său. Romney a terminat chiar pe poziţia a treia în aceste două state,fiind devansat de fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich.

Pentru a obţine nominalizarea în cadrul convenţiei republicane programată la sfârşitul lunii august, în Tampa (Florida,sud-est), un candidat trebuie să adune 1.144 de delegaţi desemnaţi pe rând în fiecare stat prin intermediul unor scrutine. Înainte de Illinois, Romney avea 516 delegaţi, Rick Santorum 236, Newt Gingrich 141 şi Ron Paul 66, conform site-ului specializat RealClearPolitics. În Illinois s-au disputat marţi 54 de delegaţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...