Partidul naţionalist radical ungar a cerut Guvernului să reintroducă pedeapsa capitală

0 70

Zsolt Nemeth, a menţionat că în urmă cu o săptămână, un braconier a împuşcat un vânător şi l-a ucis pe cel care îl însoţea tăindu-i gâtul, relatează MTo.

Staudt a adăugat că legea privind abaterile repetate de trei a partidului Fidesz introdu-să în 2011 nu reprezintă o soluţie, deoarece nici măcar o condamnare la închisoare pe viaţă nu reprezintă un factor de descurajare suficient de puternic.

El a declarat că pedeapsa cu moartea ar trebui impusă în cazul unor omucidere deosebit de brutale, care ar justifica faptul că autorul „nici măcar nu ar trebui să fie ţinut închisoare”.


Proiectul noului Cod Penal din Ungaria, care va fi dezbătut şi supus aprobării în această primăvară, încearcă să păstreze legea celor „trei abateri”, prin care se dublează sentinţa de închisoare în cazul unor persoane condamnate anterior de cel puţin trei ori pentru infracţiuni grave.

Codul prevede pedepse mai stricte pentru atacurile asupra funcţionarilor şi autorilor unor infracţiuni violente.

În Ungaria, pedeapsa cu moartea a fost abolită în 1990. În 2007, oraşul Budapesta a semnat o iniţiativă a Romei pentru interzicerea la nivel mondial a pedepsei capitale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.