Bulgarii cred că este absurd să se discute despre pretenţii teritoriale ale unui stat UE

0 91

Borisov a făcut această afirmaţie în Parlament, după ce liderul partidului Ataka Volen Siderov i-a cerut să prezinte o poziţie privind „pretenţiile teritoriale ale României faţă de Bulgaria, relatează agenţia Focus News, în pagina online.

Partidul Ataka a propus adoptarea de către Parlamentul bulgar a unei declaraţii împotriva pretenţiilor teritoriale.

„După ce declaraţia va fi depusă, ar fi bine ca partidul Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, la putere) să o susţină, pentru că în secolul XXI ar fi absurd să vorbeşti despre pretenţii teritoriale făcute de un stat membru al Uniunii Europene”.

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat marţi, la Digi 24, că „există o zonă în litigiu în ceea ce priveşte chiar frontiera de stat, marea teritorială” dintre România şi Bulgaria, el explicând că este vorba de 17 kilometri pătraţi şi că vor avea avea loc discuţii cu experţi bulgari.

„În legătură cu această comunitate (comunitatea de români din Bulgaria – n.r.) va trebui să avem o discuţie politică de fond, ca de altfel şi în ceea ce priveşte unele aspecte privind, poate o să vă mire, delimitarea platoului continental şi a mării teritoriale, cu Bulgaria. Aşa cum am avut negocieri cu Ucraina, şi cu Bulgaria sunt încă o serie de aspecte nesoluţionate, pe care o să le punem în discuţie, o spun cât se poate de formal, dacă doriţi, împreună cu partenerii noştri”, a adăugat Diaconescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...