Obama lider în campania electorală de pe internet

0 77

„În ianuarie 2012, mai mulţi utilizatori adulţi de Internet au vizitat site-ul preşedintelui Obama decât pe cele ale celor patru candidaţi republicani cumulate”, conform studiului institutului Nielsen.

Pagina de Internet BarackObama.com a înregistrat 4,2 milioane de vizitatori unici în luna ianuarie.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, site-ul favoritului Mitt Romney a înergistrat 773.000 de vizitatori unici iar cel al izolaţionistului Ron Paul, 830.000 de vizitatori unici, deşi acesta se află pe ultimul loc în cursă.


Site-ul ultraconservatorului Rick Santorum, cel care încă mai are şanse de a îl învinge pe Romeny, a înregistrat 696.000 de vizitatori unici, iar cel al lui Newt Gingrich doar 609.000.

Conform studiului în ceea ce priveşte categoriile de alegători, femeile domină cu 60 la sută pagina de Internet a lui Rick Santorum.

Ron Paul pare să atragă o proporţie deosebit de mare de bărbaţi (56% dintre utilizatorii de Internet care au vizitat site-ul) şi tinerii între 18 şi 34 de ani (peste o treime). Obama atrage persanele având vârsta de peste 50 de ani (52% din vizitatori site-ului său).

Site-ul lui Romney se distinge prin procentul relativ mare de hispanici care l-au vizitat (17 la sută, hispanicicii reprezentând 12 la sută dintre utilizatorii de Internet în ianuarie), şi cel al lui Gingrich prin importanţa vizitatorilor înstăriţi ( 27 la sută câştigând peste 100.000 de dolari pe lună) şi de absolvenţi de studii superioaer (jumătate), conform Nielsen.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.