Autorul crimelor din Franţa, pe lista celor interziși în USA

0 62

Ucigaşul a trei copii şi a unui profesor de origine evreiască, precum şi a trei militari, figura de „o anume perioadă de timp” pe această listă americană care regrupează suspecţi de terorism, a declarat acest oficial sub acoperirea anonimatului.

Această listă realizată de autorităţile americane le interzice celor care figurează pe ea să se îmbarce la bordul unor curse cu destinaţia sau venind din Statele Unite.

Enumerând principalele „criterii” ale acestei liste oficialul a precizat că „indivizii trebuie să prezinte îndoieli rezonabile de implicare într-o presupusă activitate teroristă, să fie considerat o ameninţare pentru avion şi pentru securitatea naţională şi să fie capabili să prăbuşească un aparat”.

Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a fost împuşcat mortal de un trăgător de elită, după mai mult de 32 de ore de asediu. El era autorul a şapte asasinate la Montauban şi Toulouse.

Tânărul a mers în Afganistan în 2010 dar după un control rutier, poliţia afgană a l-a trimis în Franţa prin intermediul armatei americane. El a susţinut că a fost format de Al-Qaida.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.