Florin Piersic solicită cetăţenia Republicii Moldova

0 59

„Eu m-am îndrăgostit de Moldova şi am cerut cetăţenia Republicii Moldova. Duminică am o discuţie cu actualul preşedinte şi cu primul ministru Filat, pentru că vreau să îmi aprobe (cererea pentru cetăţenie, n.r.)”, a declarat Florin Piersic pentru Radio Chişinău, postul din Republica Moldova al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Florin Piersic a povestit că este legat de Republica Moldova şi prin intermediul familiei. Tatăl său a fost medicul veterinar al judeţului Soroca. Astfel, copilăria actorului a fost plină de povestiri frumoase ale tatălui despre aceste locuri.

Florin Piersic poate fi văzut la Chişinău în spectacolul „Străini în noapte”, unde joacă alături de Medeea Marinescu, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu.

El a jucat în filme precum „Ciulinii Bărăganului” (1957), „Neamul Şoimăreştilor” (1964), „Haiducii lui Şaptecai” (1970), „Zestrea Domniţei Ralu” (1971), „Colierul de turcoaze” (1985), „Fix alert” (2004) şi „Eminescu versus Eminem” (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Oameni şi şoareci” şi „Străini în noapte”.

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...