Nicolae Timofti a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

0 95

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a spus Timofti, care a devenit astfel, oficial, preşedintele ţării. După depunerea jurământului, la Palat a fost intonat imnul Republicii Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

„Trăim împreună în acelaşi stat, trebuie să ne respectăm reciproc. Doar aşa avem şansa să ne dezvoltăm şi să intrăm în marea familie a democraţiilor prospere. Ca preşedinte voi promova toleranţa şi respectul”, a afirmat Timofti, în discursul său.

„Este o zi în care, după o lungă perioadă de incertitudine, Republica Moldova intră într-o nouă etapă de dezvoltare, în care Republica Moldova trebuie să avanseze. Sunt sigur că va avansa în parcursul său european, pentru a oferi cetăţenilor o viaţă prosperă”, a adăugat el.

„Republica Moldova a ales o cale de devoltare corectă şi nimic nu trebuie să ne sperie. Am încredere în forţele de proprii, în actuala echipă de guvernare, în toţi cetăţenii”, a continuat noul preşedinte.

Magistratul Nicolae Timofti a fost votat la 16 martie de Parlamentul de la Chişinău în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.