Regele Spaniei, Juan Carlos, va vizita Bosnia pe 29 martie pentru inaugurarea unui monument

0 71

Monarhul spaniol va fi primit de către membrii preşedinţiei tripartite a Bosniei, musulmanul Bakir Izetbegovici, sârbul Nebojsa Radmanovici şi croatul Zeljko Komsici, confor unui comunicat.

În Piaţa Spaniolă, din centrul Mostar, care a fost reconstruită cu fonduri din partea ONU şi Guvernului Spaniei, Juan Carlos va depune o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria celor 23 de soldaţi spanioli care au murit în timpul misiunilor din Bosnia.

Regele se va plimba de-a lungul Podului Vechi din Mostar, o capodoperă a arhitecturii otomane distrusă în timpul războiului bosniac şi restaurată în 2004, cu asistenţă financiară din partea comunităţii internaţionale.


Juan Carlos a vizitat deja Bosnia pe 5 ianuarie 1998 pentru a celebra cea de a 60-a aniversare a sa, alături de trupele spaniole.

Bosnia s-a confruntat cu un război inter-comunitar între anii 1992 şi 1995, ONU şi NATO organizând mai multe misiuni succesive de menţinere a păcii, care au fost înlocuite cu forţa europeană Eufor, din care fac parte 1.300 de militari.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.