Reabilitarea străzii Ocnei costă 3,8 milioane lei și se face din bani europeni

0 95

Primarul Klaus Iohannis a semnat vineri, 30 martie 2012, împreună cu directorul ADR Centru, Simion Creţu, contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare strada Ocnei”. Acesta este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pe care municipalitatea l-a depus la ADR Centru în 2010.

Proiectul care se referă la strada Ocnei a fost depus la organismul intermediar în 31 martie 2011.

Lucrările propuse prin acest proiect privesc atât refacerea drumului cât şi reabilitarea reţelelor de utilităţi. Lucrările la drum includ refacerea structurii rutiere şi a îmbrăcăminţii carosabilului, crearea de locuri de parcare şi refacerea trotuarelor pe întreaga lungime a străzii care măsoară 359,65 metri. În ceea ce priveşte reţelele de utilităţi, proiectul prevede reabilitarea reţelei de apă.

Reamintim că pe această stradă a fost deja reabilitată şi coborâtă în subteran reţeua electrică şi reţelele de fibră optică. De asemenea, reţeaua de gaz a fost reabilitată de societatea deţinătoare, iar canalizarea a fost şi aceasta refăcută în cadrul proiectului Apă Canal cu finanţare ISPA.

Acesta este cel de-al patrulea contract aprobat spre finanţare din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană Sibiu, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul: „Poli de dezvoltare urbană”.

Valoarea totală a acestui contract este de 3.869.650,18 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3.048.578,85 lei, iar contribuţia municipiului Sibiu este de 76.088,09 lei, din care 62.215,89 lei contribuţia proprie la cheltuielile eligibile şi 13.872,2 lei reprezentând cheltuieli neeligibile.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.