CRIZA LOVEȘTE GREU: Peste 50.000 de familii evacuate din locuinţe în 2011 în Spania

0 70

Simbol al crizei în Spania de la prăbuşirea sectorului imobiliar în 2008 şi explozia şomajului, evacuarea proprietarilor supraîndatoraţi este din ce în ce mai contestată. Aceasta a devenit una dintre ţintele „indignaţilor”, mişcare înfiinţată la jumătatea lui mai pentru a denunţa excesele capitalismului şi revenirea crizei.

„Evacuările au atins un maxim istoric în 2011: 58.241, cu o creştere de 21,8 la sută în raport cu 2010”, arată Consiliul general al puterii judiciare (CGPJ) într-un comunicat.

El precizează totuşi că „al patrulea trimestru a înregistrat o uşoară încetinire (a creşterii, n.red.) în raport cu primele două trimestre”, cu un progres în al patrulea trimestru de 15 la sută în raport cu aceeaşi perioadă a lui 2010.

Printre regiunile cele mai afectate figurează Valencia, cu 13.711 evacuări, urmată de Andalusia (9.864) şi Madrid (9.460). Cel mai puţin afectată este regiunea La Rioja, unde au avut loc 244 de evacuări. 

În faţa multiplicării evacuărilor, Guvernul a înfiinţat un cod de bună purtare la care au aderat majoritatea băncilor spaniole şi care prevede măsuri pentru a evita ca mii de familii să rămână în stradă.

Ar trebui să fie protejate familiile a căror „locuinţă principală” este ameninţată, cele în care toţi membrii sunt în şomaj şi acelea a căror „rată ipotecară depăşeşte 60 la sută din venituri”, potrivit Guvernului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.