Sahaimasul romilor sibieni nu a intrat în Guiness Book! Vezi ce le-au reproşat oficialii de la Cartea Recordurilor!

159

Tentativa romilor de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare sahaimas gătit vreodată a eşuat. Judecătorii Guiness Book au decis că mâncarea tradiţională a romilor nomazi este o banală tocăniţă. Încadrate la această categorie, cele 1.000 de kilograme de sahaimas gătite la Sibiu, în 26 ianuarie, sunt nesemnificative comparativ cu cele 2,3 tone de tocăniţă cu care Spania a intrat în Guiness Book.

Revoltat de comparaţie, Dorin Cioabă, preşedintele Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari, contestă decizia. Peste două săptămâni, acesta se va duce la Londra cu o mostră de sahaimas, pentru degustare, să le demonstreze oficialilor publicaţiei că mâncarea ţigănească nu e o tocăniţă, ci „o ciorbă scăzută, care se mănâncă cu lingura”. În plus, Cioabă consideră că precizarea Guiness Book că nu recunoaşte felurile de mâncare specifice unei regiuni sau naţionalităţi îi discriminează pe romi. „Există un record pentru cea mai mare pizza din lume şi pentru cel mai mare gulaş, care sunt specifice Italiei şi Ungariei. Este o discriminare la adresa noastră”, subliniază Dorin Cioabă, decis să ajungă cu contestaţia chiar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În plus, liderul romilor e supărat că nu li s-a comunicat de la început cantitatea necesară doborârii recordului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. John5 scrie

    :)) normal ca ei se considera discriminati. Ei asa se considera de cand se stiu. Cand nu le convine ceva….se apuca sa urle ca sunt discriminati.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.