Primul lung metraj în regia lui Silviu Purcărete va fi prezentat la Sibiu

186

Lung – metrajul de debut al regizorului Silviu Purcărete ajunge și la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Hala Balanța. Proiecțiile vor începe la ora 21:00, în sala de spectacol unde au loc de obicei reprezentațiile pentru mega – producția „Faust“.

Filmul „Undeva la Palilula“, în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Ofelia Popii, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj – Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare „Fateless”, în regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), şi „Mansfeld” de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (25 mai – 3 iunie 2012), rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul „Moromeţii” de Stere Gulea. Horaţiu Mălăele şi Marius Manole întregesc o distribuţie care numără peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani în Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi.

„Undeva la Palilula” spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină. Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă. Alternativ agitaţi şi puturoşi, fericiţi şi melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasă cu oleandri, la spital şi la hotelul Boema.

Începând cu această lună publicul poate face cunoştinţă cu locuitorii din Palilula prin intermediul site-ului www.undevalapalilula.ro. În fiecare zi, până pe 20 aprilie când filmul va avea premiera la București pe marele ecran, vă invităm să descoperiți care sunt personajele în jurul cărora a fost construită povestea filmului „Undeva la Palilula”.

Accesul publicului la proiecția filmului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe www.tnrs.ro. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Acest eveniment este prezentat de Transilvania Film și Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.