Pictorul expresionist român Romul Nuţiu a murit

0 139

Născut pe 28 iulie 1932, marele artist timişorean şi-a început studiile artistice la Cluj, la Institutul de Artă „Ion Andreescu”, pentru ca apoi să termine un masterat în cadrul Institutului de Artă din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului Alexandru Ciucurencu.

Începând cu anul 1958, artistul a predat la Institutul de Artă din Timişoara, fiind cunoscut ca principalul reprezentant al expresionismului abstract din România. Lucrările sale fac parte din colecţiile Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Capitală, Muzeului Banatului din Timişoara, Art in Embassies ale Departamentului de Stat al SUA, precum şi din importante colecţii private din Germania, Franţa, Italia, SUA şi Canada.

Ultima expoziţie personală a artistului, intitulata sugestiv „Furioso!”, s-a încheiat în martie anul acesta, la Galeria 418 Contemporary Art din Bucureşti. Lucrările realizate de maestru în cadrul workshop-ului de la Cetate din vara anului trecut pot fi admirate în expoziţia curentă a Galeriei 418 Contemporary Art, intitulată „Cetate. Atelier la Dunare IV”, deschisă până pe 26 mai. Artistul a fost reprezentat în ultimii patru ani de galeria bucureşteană, în ţară şi peste hotare.

„Dispariţia sa este o pierdere mare atât pentru arta româneasca, dar şi pentru noi ca oameni. Dumnezeu să-l odihnească!”, se mai arată în comunicatul galeriei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...