O avalanşă în regiunea pakistaneză Caşmir a îngropat 135 de persoane, majoritatea soldaţi

95

„O sută treizeci şi cinci de persoane, dintre care 124 de soldaţi şi 11 civili (…) au fost acoperiţi azi dimineaţă de o enormă avalanşă de zăpadă„, a indicat armata într-un comunicat.

Informaţiile anterioare furnizate de armată numărau cel puţin o sută de persoane îngropate.

Avalanşa a acoperit o suprafaţă de un kilometru pătrat, conform comunicatului. Aceasta a îngropat tabăra Gayari, în zona gheţarului Siachen, la aproximativ 6.300 de metri altitudine.

Acest gheţar se află înr-o regiune himalayană din apropierea frontierei disputată de India şi Pakistan şi militarizată puternic atât cu trupe pakistaneze cât şi indiene încă din 1984. Acesta este în apropierea a patru dintre cele 14 vârfuri muntoase din lume care depăşesc 8.000 de metri (K2, Broad Peak, Gasherbrum şi Gasherbrum II), toate de partea pakistaneză a frontierei.

Peste 150 de militari ajutaţi de câini şi de elicoptere, precum şi medici şi infirmieri au fost trimişi către tabăra Gayari.

După o zi de căutări, un responsabil al serviciilor de securitate a declarat sâmbătă seară pentru AFP că din cauza „întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile” operaţiunile de salvare au fost oprite şi vor reîncepe duminică dimineaţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.