Sibienii au fost harnici la plata taxelor şi impozitelor pe primul trimestru

115

Bilanţul realizat la sfârşitul primului trimestru al acestui an în ceea ce priveşte încasările din taxe şi impozite locale arată că acestea se menţin la un nivel bun, comparabil cu cel de anul trecut, şi chiar uşor mai ridicat în cazul persoanelor fizice.

“Direcţia Fiscală a încasat peste 36,5 milioane de lei de la contribuabilii sibieni, reprezentând taxe şi impozite locale. Suma este comparabilă cu cea de anul trecut pentru aceeaşi perioadă, ceea ce indică o menţinere a gradului de colectare” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Suma încasată de la persoanele fizice până în data de 2 aprilie a fost de 16.567.762 lei, fiind înregistrate 85.355 de operaţiuni de plată. Pentru un număr de 48.882 de impozite s-a aplicat bonificaţia de 5%, în situaţia în care impozitul a fost achitat pe întreg anul.

Persoanele juridice au plătit la bugetul local suma de 19.982.811 lei, înregistrându-se un număr de 5.387 de plăţi. Ordinele de plată din partea firmelor încă sosesc, astfel că această sumă va creşte uşor.

În anul 2011, suma încasată de la persoanele fizice a fost de 15.090.141 lei, iar de la persoanele juridice o sumă totală de 22.030.163 lei.

Cel de-al doilea semestru de plată se va încheia în data de 30 septembrie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.