Cine devine dependent de Facebook. Tu câte ore stai pe Facebook în fiecare zi?

0 55

Navigarea pe Facebook este o activitate care generează obişnuinţe, iar utilizatorii care petrec mult timp pe această reţea de socializare spun că se simt după o vreme mai puţin fericiţi cu vieţile pe care le au, potrivit unui studiu suedez citat de dailymail.co.uk.

Persoanele cu venituri mici şi un nivel educaţional scăzut sunt expuse cu precădere în faţa acestui risc. Până la 85% dintre utilizatorii de internet au spus că folosesc Facebook în fiecare zi, iar jumătate dintre ei spun că intră pe Facebook imediat după ce îşi pornesc browser-ul de internet. Jumătate dintre utilizatorii consultaţi consideră că „nu se simt stăpâni pe situaţie” dacă nu se conectează pe Facebook, iar 25% dintre ei spun că se simt „neliniştiţi şi nesiguri pe ei” dacă nu intră cu regularitate pe acest site.

Studiul suedez, realizat pe 1.000 de persoane cu vârstele cuprinse între 18 şi 73 de ani, a fost coordonat de Leif Denti, doctor în psihologie la Universitatea din Göteborg.

S-a mai constatat că persoanele cu venituri mici şi indivizii cu un nivel educaţional scăzut petrec mai mult timp pe Facebook. Femeile sunt în general mai active decât bărbaţii pe Facebook. Persoanele care petrec mai mult timp pe Facebook spun că se simt mai puţin fericite şi mai puţin mulţumite de vieţile lor. Această corelaţie este prezentă şi în subgrupul femeilor, dar nu şi în subgrupul utilizatorilor de sex masculin.

O altă „surpriză” a acestui studiu este faptul că, deşi pe site-ul Facebook se postează cantităţi uriaşe de „informaţii” personale, per total, această reţea de socializare tinde să se concentreze doar pe aspectele pozitive.

„Facebook este un instrument social care este folosit în mod clar pentru a administra relaţiile cu prietenii şi familia. Însă utilizatorii nu scriu chiar orice – cea mai mare parte din conţinutul împărtăşit de ei are legătură cu evenimente majore, evenimente pozitive şi cu senzaţia de bine. Doar 38% dintre utilizatori scriu despre emoţiile lor negative şi evenimentele negative din vieţile lor”, a explicat Leif Denti.

Facebook în cifre: Cine îl foloseşte, de ce şi pentru cât timp

  • Utilizatorul mediu petrece 75 de minute în fiecare zi pe Facebook.
  • Utilizatorul mediu se conectează pe Facebook de 6,1 ori pe zi.
  • 70% dintre utilizatori se conectează pe Facebook imediat după ce şi-au pornit computerul.
  • 26% dintre utilizatori se simt neliniştiţi şi nesiguri pe ei dacă nu se conectează pe Facebook în mod regulat.
  • Femeile petrec în medie 81 de minute în fiecare zi pe Facebook.
  • Bărbaţii petrec în medie 64 de minute în fiecare zi pe Facebook.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...